top of page

Üdvözlet!

 

Az Amargant Színházi Műhely honlapját olvasod. 

 

Csapatunk repertoárjában jó néhány féle előadásra bukkanhatsz a pódiumelőadásoktól a fizikai színházi produkciókon keresztül a nagyobb színházi megmozdulásokig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy a sokszínűség ellenére mi az, ami közös a munkáinkban? Talán  a legrövidebben így lehetne ezt megjelölni:

 

KÖZÖSSÉGI SZÍNHÁZ

 

Minden produkció, amiről honlapunkon olvashatsz, úgy lett kitalálva, hogy kényelmesen érezze magát a legkomolyabb színházi körülmények között, de akár bárhol másutt is, legyen az akár egy kávéház, egy raktár, egy padlás, egy szoba, egy gyárépület, vagy akármi más. A különböző helyszíneket inkább kihívásnak tekintjük, és külön örülünk, ha valami új akad utunkba.

 

Hogy mi köze ennek a közösségi színházhoz?

 

Egyszerű.

 

MIvel előadásaink gyakorlatilag bárhol játszhatók, igen sokszor kerülünk el olyan mikroközösségekbe, amiket színházi szempontból nem mindig olyan könnyű megközelíteni. Így fordultunk elő például a Győri Börtönben, olyan magyar klubokban, mint pl. Nyitra, Karlsruhe, Brünn, egy prágai kocsmában, egy alföldi kertben, egy gyárban, vagy pl. a Novecento 75-ik előadásán egy vaksötét teremben.

 

Fontos célnak tekintjük, hogy bebizonyítsuk, színházat bárhol lehet teremteni, nem kell hozzá más, csak néhány ember, akik egy történetet szeretnének elmesélni, és néhány másik, akik erre kíváncsiak. A többi már jön magától :-)

 

Ezt a hitvallást annyira komolyan vesszük, hogy már több korábbi játszóhelyet ösztönöztünk arra, hogy önmaguk is valamilyen színházi munkába fogjanak. Büszkék vagyunk arra, hogy az Okuláré Projekt keretein belül jött létre a Győri Kozi Bár okulárés felolvasószínháza, az alkalmi felolvasókör Karlsruhében, és hogy néhány kávéházban, ahol mi jártunk először, azóta is csinálnak színházi fellépéseket (ilyen pl. a Búgócsiga Akusztik Garden Sopronban)

 

Elöljárónak talán ennyi.

 

Szép napot és jó böngészést!

bottom of page