top of page

Az OKULÁRÉ PROJEKT független színházi műhelyek, amatőr és hivatásos színjátszó társulatok, civil közösségek összefogásában megvalósuló, város- és országhatárokat átívelő kortárs dráma-felolvasóest sorozat.

 

Mi is ez pontosan?

 

A szervezők kéthavonta minden alkalommal három-három drámaírót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. Születtek már egyfelvonásosok például a segítségről, az identitásról, a szerelemtelenségről az újrakezdésről, vagy a flörtről.

 

A közöségi felolvasók köre egyre bővül, vannak már Okulárék pl Budapesten, Torontóban, Berlinben, Dunaszerdahelyen, Nyitrán, Brnóban, Győrben, Miskolcon, Szegeden, Dunaújvárosban, Mezőkövesden, Calgary-ban, Debrecenben, Pakson, Isaszegen, Hódmezővásárhelyen, Mosonmagyaróváron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okuláré Projekt 

avagy

Színpadra Magyar!

 

Eddig feltöltött színdarabok:

A megszületett egyfelvonásosokat egyszerre átlag 15-19 városban az ottani színészek a saját közönségüknek ugyanabban az időpontban felolvassák. A felolvasások után mindenhol beszélgetés következik, ahol a közönség elmondhatja a szövegekkel kapcsolatos véleményét, gondolatait, és végül szavazással döntenek, melyik írás tetszett a helyi közönségnek aznap este a legjobban. Az est végén internetes körkapcsolással minden helyszín néhány mondatban összegzi a tapasztalatokat, a voksolás eredményét, és a beszélgetések legfontosabb gondolatait. A legtöbb helyszínen megszavazott író a következő alkalomra is meghívást kap.

  • Facebook - Black Circle
bottom of page